فهرست مطالب

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی - پیاپی 34 (پاییز و زمستان 1400)

پژوهشنامه فیزیولوژی ورزشی کاربردی
پیاپی 34 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/21
  • تعداد عناوین: 13
|
  • محمد رحمان رحیمی، حسن فرجی*، نادیا پرهون صفحات 15-30
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر پلی مورفیسم MCT1 T1470A بر تعداد تکرارها و حجم فعالیت مقاومتی در ورزشکاران جوان رشته های ورزشی استقامتی_نیمه استقامتی و سرعتی_قدرتی بود.مواد و روش ها: 49 مرد جوان تمرین کرده (گروه استقامتی_نیمه استقامتی 21 نفر و گروه قدرتی-سرعتی 28 نفر) با ملاک های ورودی به این پژوهش راه یافتند (سانتیمتر91/8±57/178، کیلوگرم37/13±34/75، سال45/5±02/24). در پنج روز اندازه گیری شاخص های تن سنجی، آزمون های ورزشی (پرس سینه و اسکات با 1RM 65%، 3 دوره، تکرار تا حد واماندگی و 90 ثانیه استراحت بین دوره ها) و خونگیری از آزمودنی ها انجام شد. پس از استخراج DNA از نمونه های خونی، از روش ARMS-PCR برای تعیین ژنوتیپ نمونه ها استفاده شد. از آزمون های آماری مربع کای برای بررسی تعادل هاردی واینبرگ و آزمون های آنوای یکراهه و کراسکال والیس با سطح معناداری 05/0 p ≤ برای بررسی تاثیر ژنوتیپ های مختلف پلی مورفیسم MCT1 T14701 بر تعداد تکرار و حجم فعالیت مقاومتی استفاده شد
    نتایج
    در بررسی اختلاف بین میانگین های سه ژنوتیپ AA، TTو AT، اختلاف معنی داری بین ژنوتیپ AA با دو ژنوتیپ دیگر (05/0 = p) در گروه استقامتی_نیمه استقامتی از لحاظ حجم فعالیت مقاومتی پرس سینه پیدا شد و بیشترین مقدار میانگین (85/323 ± 00/2209 کیلوگرم در سه دوره) مربوط به ژنوتیپ AA بود. از لحاظ تعداد تکرارها، گرچه میانگن آزمودنی های دارای ژنوتیپ AA در هر دو گروه و برای هر دو آزمون پرس سینه و اسکات، بیشتر از دو ژنوتیپ دیگر بود، اما هیچ کدام از این تفاوت ها از لحاظ آماری معنادار نبود.نتیجه گیری: با توجه به نتایج این پژوهش، ورزشکاران استقامتی_نیمه استقامتی دارای آلل A و ژنوتیپ AA در حجم فعالیت مقاومتی عضلات کمربند سینه ای و اندام های فوقانی عملکرد بهتری را نسبت به ورزشکاران دارای آلل T و ژنوتیپ های TT و AT نشان می دهند.
    کلیدواژگان: فعالیت مقاومتی، ناقل مونوکربوکسیلات1، پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی، پلی مورفیسم MCT1-T1470A
  • مریم صدیقیان راد، جواد مهربانی* صفحات 31-45
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی شدید و طولانی مدت باعث بروز استرس اکسیداتیو شود. از اینرو، بسیاری از قهرمانان ورزشی به منظور پیشگیری از این شرایط، مکمل های آنتی اکسیدانی را مصرف می کنند. هدف این پژوهش مطالعه اثر مصرف کوتاه مدت مکمل کافیین-آب چغندر بر عوامل ضداکسایشی و عملکرد ورزشی در ورزشکاران استقامتی بود.
    مواد و روش ها: این پژوهش به صورت کوتاه مدت، کانتربالانس، متقاطع، تصادفی و دوسوکور انجام شد که شامل مصرف 7 روزه مکمل-دارونما بود. 10 دونده نخبه مرد (سن 8/3±5/27، وزن 8/7±9/69 و قد 7±7/176) در سه وضعیت دارونما (آب چغندر بدون نیترات)؛ دوز پایین [BRJ] (140 میلی لیتر آب چغندر غنی شده با 8/4 میلی مول نیترات و 200 میلی گرم کافیین) و دوز بالا  [BRJX] (140 میلی لیتر آب چغندر غنی شده با 6/9 میلی مول نیترات و 400 میلی گرم کافیین) تقسیم شدند. این 3 تریال به مدت 8 روز و با فاصله 14روز استراحت اجرا شد. آزمودنی ها از هفت روز قبل از آزمون، روزانه دو بارمکمل را به همراه 250سی سی آب مصرف کردند. فعالیت ورزشی شامل دویدن به مسافت 5 کیلومتر با حداکثر تلاش بود.
    نتایج
    مصرف کوتاه مدت مکمل آب چغندر-کافیین با دوز بالا بر آنزیم های ضداکسایشی (SOD, CAT, GPx) و سطح مالون دی آلدیید (MDA) اثر معنی داری داشت (05/0>p). همچنین، مصرف کافیین-آب چغندر با دوز بالا و پایین باعث افزایش عملکرد استقامتی مردان ورزشکار شده بود (05/0>p).
    نتیجه گیری: نتایج نشان داد مکمل آب چغندر-کافیین بر عوامل ضداکسایشی و عملکرد ورزشی در ورزشکاران استقامتی تاثیر مثبتی دارد. بنابراین پیشنهاد می شود پیش از فعالیت ورزشی بخصوص پروتکل های استقامتی برای کاهش آسیب های ناشی از مدت و شدت زیاد تمرین از این مکمل استفاده شود.
    کلیدواژگان: مکمل یاری کافئین، آنزیمهای ضداکسایشی، عملکرد ورزشی هوازی
  • عاطفه جان محمدی، مهرزاد مقدسی* صفحات 47-60
    زمینه و هدف
    یکی از اصلی ترین مشکلات افراد دارای نشانگان داون، اختلالات شناختی همراه با مشکلاتی در سیستم عصبی است. این اختلالات تا حدی به دلیل افزایش استرس اکسایشی و کاهش سطح عامل نروتروفیک مشتق از مغز (BDNF) در این افراد است. فعالیت منظم ورزشی با شدت متوسط می تواند در کاهش استرس اکسایشی و بهبود سطح BDNF موثر باشد، اما اثر فعالیت ورزشی بر شاخص های استرس اکسایشی و BDNF در افراد دارای نشانگان داون به درستی مشخص نیست. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر هشت هفته تمرینات اسپارک بر سطوح مالون دآلدهید (MDA) و BDNF نوجوانان مبتلا به نشانگان داون انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه نیمه تجربی، تعداد 02 نوجوان پسر مبتلا به نشانگان داون با دامنه سنی 9 - 41 سال و ضریب هوشی 05 تا 07 به طور تصادفی در دو گروه کنترل (01 نفر) و تمرین (01 نفر) قرار گرفتند. شرکت کنندگان گروه تمرین به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته و هر جلسه 45 دقیقه به تمرینات منتخب اسپارک پرداختند. نمونه گیری خونی قبل از شروع تمرینات و 84 ساعت پس از آخرین جلسه تمرینی به صورت ناشتا برای اندازه گیری سطوح FNDB و ADM گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد غلظت ADM در گروه تمرین به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل کاهش یافته است (200/0 = P). همچنین مشاهده شد پس از هشت هفته برنامه اسپارک، سطح BDNF در گروه تمرین نسبت به گروه کنترل به طور معنی داری افزایش پیدا کرده است (20/0 = P). ارتباط معکوس و غیر معنی داری بین تغییرات ADM و FNDB پس از اعمال برنامه اسپارک مشاهده شد  (18/0- = r و 90/0 = P).نتیجه گیری: به طور کلی می توان نتیجه گرفت برنامه اسپارک می تواند موجب بهبود سطح MDA و BDNF در پسران مبتلا به نشانگان داون شود. از این رو، انجام این نوع تمرینات برای بهبود استرس اکسایشی در نوجوانان مبتلا به نشانگان داون پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: نشانگان داون، اختلالات شناختی، عامل نروتروفیک مشتق از مغز، استرس اکسایشی، برنامه اسپارک
  • سعید ایل بیگی*، مرضیه ثاقب جو، علیرضا مرشدی صفحات 61-78
    زمینه و هدف
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرینات اختصاصی والیبال روی سطوح تمرینی مختلف بر لاکتات خون و کوفتگی عضلانی متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی حاد در پسران والیبالیست بود.مواد و روش ها: سی و شش پسر والیبالیست (میانگین سنی، 82/0 ± 11/16 سال ؛ قد، 85/4 ± 174 سانتی متر) به صورت تصادفی در سه گروه12 نفری تمرینی بتن، کفپوش و ماسه قرار گرفتند. در مرحله پیش آزمون لاکتات خون با دستگاه لاکتومتر، قبل و بلافاصله فعالیت ورزشی حاد (10 × 10 پرش عمودی با یک دقیقه استراحت بین هر نوبت) و میزان کوفتگی عضلات بازکننده زانو بلافاصله، 24 و 48 ساعت پس از انجام یک جلسه فعالیت حاد با مقیاس آنالوگ بصری (VAS) اندازه گیری شد. بعد از شش هفته تمرینات اختصاصی والیبال روی سطوح تمرینی بتن، کفپوش و ماسه مرحله پس آزمون همانند مرحله پیش آزمون اجرا شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های تحلیل واریانس دو طرفه با اندازه گیری مکرر، تحلیل واریانس یک طرفه، تعقیبی بونفرونی و توکی با سطح معنی داری 05/0 > P تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد که شش هفته تمرینات اختصاصی والیبال باعث کاهش معنی دار سطح استراحتی لاکتات در گروه های تمرینی کفپوش و ماسه در مقایسه با گروه  بتن و هم چنین گروه ماسه در مقایسه با کفپوش شد (01/0 = P). سطح لاکتات دو گروه ماسه و کفپوش در مقایسه با بتن در پاسخ به دومین فعالیت حاد کاهش معنی داری داشت (01/0 = P)، اما بین کاهش لاکتات گروه ماسه و کفپوش تفاوت معنی داری مشاهده نشد (87/0 = P). در میزان کوفتگی عضلانی بلافاصله و 48 ساعت پس از یک جلسه فعالیت ورزشی حاد در بین سه گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (45/0 = P).، ولی در میزان کوفتگی عضلانی 24 ساعت پس از یک جلسه فعالیت ورزشی حاد، بین گروه بتن و ماسه کاهش معنی داری مشاهده شد (01/0 = P)، اما بین گروه بتن و کفپوش (06/0 = P) و کفپوش و ماسه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.نتیجه گیری: شش هفته تمرینات اختصاصی والیبال بر روی سطوح ماسه و کفپوش در مقایسه با سطح بتن باعث کاهش لاکتات ولی تمرین در سطح ماسه باعث کوفتگی عضلانی کمتری نسبت به سطوح کفپوش و بتن در پاسخ به یک جلسه فعالیت حاد در بازیکنان والیبال شد.
    کلیدواژگان: سطوح تمرینی، لاکتات، کوفتگی عضلانی، والیبال
  • فاطمه کاظمی نسب* صفحات 79-94

    بیماری ویروس کرونا (COVID-19) یک بحران عمومی جهانی است. پاسخ ایمنی بدن میزبان به ویروس به عواملی مانند ژنتیک، سن، وضعیت جسمی و گیرنده اصلی آن (آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین2) بستگی دارد. به طوریکه عموما افراد سالمند، چاق و دیابت نوع 2 با شرایط شدید این بیماری مواجه می شوند. از طرفی تمرینات بدنی سیستم ایمنی بدن را تعدیل می کند. در حین و پس از تمرین بدنی، سیتوکین های پیش التهابی و ضد التهابی آزاد می شوند و لنفوسیت های در گردش خون افزایش می یابد. انجام تمرین بدنی سبب کاهش بروز بیماری، شدت علایم بیماری و مرگ و میر در عفونت های ویروسی می شود. در این مطالعه مروری روایتی مقالات مرتبط از تمام پایگاه های اطلاعاتی از جمله PubMed، ISI، Scopus و Google scholar مورد بررسی قرار گرفت. همچنین در فرایند جستجوی مقالات از کلید واژه های ویروس کرونا، کووید19، تمرین بدنی با شدت متوسط، تمرین بدنی با شدت بالا و سیستم ایمنی بدن استفاده شد. مطالعات مختلف گزارش کرده اند که سرکوب پاسخ اینترفرون نوع1(IFN-I) در بیماری COVID-19 مشاهده شده است. در شرایط شدید بیماری، طوفان های سیتوکین های پیش التهابی و لنفوپنیا اتفاق می افتد. از طرف دیگر تمرین بدنی با شدت متوسط باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به پیشگیری از بیماری های واگیر ویروسی کمک می کند. اما تمرین بدنی با شدت بالا می تواند اثرات منفی بر سیستم ایمنی بگذارد که این عامل باعث کاهش عملکرد سیستم ایمنی بدن فرد و افزایش احتمال ابتلا به بیماری های عفونی باشد. بنابراین، تمرین منظم با شدت متوسط به عنوان یک ابزار کمکی برای تقویت سیستم ایمنی بدن برای بیماری کرونا محسوب می شود. در رابطه با نقش تمرین بدنی بر سیستم ایمنی جهت مقابله با ویروس کرونا به مطالعات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: سیستم ایمنی، تمرین بدنی، ویروس کرونا، کووید 19
  • فاطمه قلندری، روح الله نیکویی، داریوش مفلحی* صفحات 95-108
    زمینه و هدف
    فاکتور رشد فیبروبلاست 1(FGF1)، یک پلی پپتید غیر گلیکوزیله شده است که توسط ماکروفاژها تولید می شود و در فرایند های مختلف فیزیولوژیکی نظیر تنظیم هموستاز گلوکز نقش دارد. هدف از پژوهش حاضر، بررسی اثر تمرین استقامتی بر تغییرات سطوح سرمی فاکتور رشدی فیبروبلاست1 و مقاومت انسولین پلاسما در زنان دیابتی نوع 2 بود.مواد و روش ها: 22 زن دیابتی به طور تصادفی به دو گروه کنترل (10 نفر) و تجربی (12 نفر) تقسیم شدند. گروه تمرین هشت هفته تمرین استقامتی با شدت 65 تا 80 درصد حداکثر ضربان قلب را به مدت 30 تا 45 دقیقه اجرا کردند. قبل از اجرای پروتکل تمرینی و 48 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرین نمونه جمع آوری شد. سطوح سرمی FGF1 و انسولین پلاسما با روش الایزا و غلظت گلوکز با روش گلوکز اکسیداز  اندازه گیری و با استفاده از آنالیز کوواریانس بین گروه ها مقایسه شد. ارتباط بین متغیر ها با آزمون همبستگی پیرسون سنجیده شد.
    نتایج
    نتایج نشان دادکه انجام تمرین استقامتی، باعث افزایش معنی دار سطوحFGF1 سرم (01/0>P) و کاهش معنی دار انسولین پلاسما (01/0>P)، گلوکز پلاسما (01/0=P) و شاخص مقاومت به انسولین (01/0>P) شد. همچنین بعد از انجام هشت هفته تمرین استقامتی، بین میزان تغییرات FGF1 و انسولین پلاسما(02/0=P) و مقاومت به انسولین (05/0=P) همبستگی معنی دار وجود داشت. . 2/37 درصد از تغییرات HOMA-IR با تغییرات FGF1 سرم قابل پیش بینی بود.نتیجه گیری: به طور کلی نتایج نشان داد FGF1 فاکتوری تمرین پذیر است و بخشی از اثرات مفید تمرین استقامتی در بهبود دیابت بوسیله تغییرات سطوح سرمی FGF1 واسطه گری می شود.
    کلیدواژگان: تمرین استقامتی، فاکتور رشد فیبروبلاست 1، دیابت نوع 2
  • فاطمه قدیری، رامبد خواجه ای*، آمنه برجسته یزدی، امیر رشیدلمیر صفحات 109-124
    سابقه و هدف

    به نظر می رسد فعالیت بدنی و مصرف برخی مکمل ها بتواند از طریق افزایش تولید سطوح در گردش آدیپونکتین، بر بهبود هومیوستاز گلوکز و چربی های خون موثر باشد. هدف این پژوهش ارزیابی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی و مصرف مکمل اسید اورسولیک بر سطح سرمی آدیپونکتین و انسولین مردان غیرفعال دارای اضافه وزن انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش نیمه تجربی بود که تعداد 34 مرد غیرفعال دارای اضافه وزن (سن 7/1±35/23 سال، وزن 15/2±64/75 کیلوگرم، نمایه توده بدن 6/3±2/29 کیلوگرم/مترمربع) داوطلبانه در آن شرکت کردند و به طور تصادفی به سه گروه تمرین مقاومتی+اسید اورسولیک(12 نفر)، تمرین مقاومتی+دارونما(12 نفر) و اسید اورسولیک(10 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینات مقاومتی شامل چهار حرکت بالاتنه و چهار حرکت پایین تنه بود که با شدت 85-70 درصد یک تکرار بیشینه انجام شد. آزمودنی ها با هر وعده غذایی 150 میلی گرم اورسولیک اسید مصرف کردند. تحلیل آماری داده ها با کمک آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه (آنووا) و با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    آدیپونکتین به طور معنی داری در گروه های تمرین مقاومتی+اسید اورسولیک و تمرین مقاومتی+دارونما افزایش یافت. از طرفی، سطح سرمی انسولین به طور معنی داری در این دو گروه کاهش یافت. تغییرات سرمی آدیپونکتین و انسولین بین گروه های تمرین مقاومتی+اسید اورسولیک با تمرین مقاومتی+دارونما (001/0>P برای هر دو)، تمرین مقاومتی+اسید اورسولیک با اسید اورسولیک به تنهایی (001/0>P برای هر دو) و همچنین بین گروه های تمرین مقاومتی+دارونما با اسید اورسولیک (001/0>P برای هر دو) تفاوت معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    احتمال می رود تمرینات مقاومتی همراه با مصرف مکمل اسید اورسولیک سودمندی بهتری در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی داشته باشد.

    کلیدواژگان: تمرین ورزشی، مکمل های غذایی، آدیپونکتین، بی تحرکی، هومئوستاز گلوکز
  • سمیه رجبی*، رویا عسکری صفحات 125-140
    اهداف

    اینترلوکین 15 (IL-15) سایتوکاینی است که به عنوان یک شاخص آنابولیک عضلانی نیز شناخته می شود؛ با این وجود، اثر تمرین ورزشی بر IL-15 در بیماران کبد چرب ناشناخته است. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر تمرینات ترکیبی با دو الگوی متفاوت بر IL-15، شدت استیاتوز کبدی و نیمرخ لیپیدی در زنان چاق یا دارای اضافه وزن مبتلا به کبد چرب بود.

    روش مطالعه

    تعداد 33 زن مبتلا به کبد چرب (سن 7.57 ± 43.45 و 6 ± 32.84BMI:) به صورت تصادفی به دو گروه تمرینی و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین ترکیبی1، تمرین مقاومتی دایره ای همراه با تمرین اینتروال هوازی (5-2 ست 4 دقیقه ای، شدت 75-70%HRmax) و گروه ترکیبی 2، تمرین مقاومتی دایره ای به همراه تمرین اینتروال شدید (13-8 ست یک دقیقه ای، 95-85% HRmax) را به مدت 12 هفته، اجرا کردند. سنجش آزمون ها و نمونه گیری خونی قبل و بعد از مداخله انجام شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس با اندازه گیری های مکرر ارزیابی شد.

    یافته ها:

     هر دو نوع تمرین ترکیبی باعث کاهش معنادار درصد چربی بدن شد (001/0>P). تمرین ترکیبی1 باعث کاهش معنادار (008/0=P) و تمرین ترکیبی 2 باعث کاهش غیرمعنادار شدت استیاتوز کبدی شد (07/0=P). بین دو گروه تمرین ترکیبی و گروه کنترل در میزان IL-15 تفاوت معناداری وجود نداشت (05/0<P). در سایر شاخص های آنتروپومتریکی و نیمرخ لیپیدی تفاوت معناداری بین گروه ها مشاهده نشد (05/0>p).

    نتیجه گیری:

     با توجه به نتایج، هر دو نوع تمرین ترکیبی، سبب بهبود در شدت استیاتوز و درصد چربی بدن در افراد چاق یا دارای اضافه وزن مستقل از کاهش وزن شد و تغییر معناداری در مقادیر IL-15 پلاسما ایجاد نکرد. بنابراین به نظر می رسد ترکیبی از تمرینات مقاومتی و اینتروال هوازی در تحقیق حاضر، احتمالا بتواند به عنوان یک درمان غیردارویی کمکی در کاهش شدت استیاتوز کبدی و بهبود بیماران کبد چرب مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: تمرین ترکیبی، اینترلوکین 15، استئاتوز کبدی، نیمرخ لیپیدی، کبد چرب
  • معین فصیحیان، فریبا خداقلی، مریم نورشاهی* صفحات 141-151
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مشخص کردن تاثیر چهار هفته تمرین استقامتی فزاینده بر مقادیر پروتیین های سارکولیپین (SLN)، FNDC5 و PGC1α در عضلات نعلی (SOL) و بازکننده طویل انگشتان (EDL) در موش های صحرایی بالغ نر ویستار، انجام شد.

    مواد و روش ها:

     در این پژوهش تجربی 14 سر موش صحرایی نر بالغ از نژاد ویستار به دو گروه 7 تایی کنترل و تمرین تقسیم بندی شدند. گروه تمرین، 4 هفته و در هر هفته 5 جلسه، تمرینات استقامتی که شامل دویدن با شدت 75 تا 80 درصد حداکثر اکسیژن مصرفی را انجام دادند و در همان زمان گروه کنترل هیچگونه تمرینی نداشت. حیوانات به دلیل از بین بردن اثرات حاد ورزشی، 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین تشریح شدند. در عمل جراحی موش ها، عضلات کند انقباض (SOL) و تند انقباض (EDL) استخراج گردید و در نیتروژن مایع منجمد شده و تا زمان آنالیز بافت ها در دمای80- درجه سانتی گراد نگهداری شد و سپس میزان تغییرات پروتیین های SLN و FNDC5 و PGC1α عضلانی با روش وسترن بلاتینگ سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون آماری T مستقل با (05/0 ≤p) مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.

    یافته ها:

     نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان داد، چهار هفته تمرین استقامتی فزاینده باعث تغییرات معنی داری در مقادیر پروتیین های SLN (035/0= P)، FNDC5 (02/0=P) و PGC1α (012/0=P) در عضله نعلی، نسبت به گروه کنترل شد. همچنین در عضله EDL تغییرات معنی داری در مقادیر پروتیین های SLN (01/0= P) و FNDC5 (043/0=P) در مقایسه با گروه کنترل، مشاهده شد ولی در تغییرات پروتیین PGC1α در عضله EDL نسبت به گروه کنترل، تفاوت معنی داری مشاهده نشد (17/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به پارامترهای حاصل از مطالعه به نظر می رسد، فعالیت ورزشی استقامتی می تواند موجب افزایش میزان پروتیین-های مرتبط با گرمازایی و متابولیسم در هر دو نوع تار عضلانی کند و تند انقباض شود.

    کلیدواژگان: متابولیسم پایه، تمرینات استقامتی فزاینده، سارکولیپین، گرمازایی، میتوکندری
  • حسن نقی زاده*، ساناز میراسماعیلی، هادی اصغری صفحات 153-170
    سابقه و هدف

    بافت چربی با ترشح آدیپوکاین ها به عنوان یک غده درون ریز عمل می کند. این آدیپوکاین ها علاوه بر تنظیم سوخت وساز چربی، نقش مهمی در فرایندهای فیزیولوژیکی و پاتولوژیکی دارند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی با رادیو فرکانسی(RF) بر سطوح سرمی آنزیم لیپاز حساس به هورمون(HSL)، لپتین و پروفایل لیپیدی در مردان چاق بود.

    مواد و روش ها

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود. 60 مرد جوان و چاق به صورت داوطلبانه در تحقیق حاضر شرکت کردند و به صورت تصادفی به 4 گروه تمرین هوازی، RF، تمرین هوازی-RF و کنترل تقسیم شدند. تمرین هوازی شامل رکاب زدن با دوچرخه ثابت و دویدن روی نوار گردان با شدت 55 تا 80 درصد ضربان قلب ذخیره و مداخله RF با فرکانس 8 تا 9 هرتز (150 وات) 3 روز در هفته و به مدت 8 هفته بود. قبل و بعد از مداخله جهت ارزیابی HSL، لپتین و نیمرخ لیپیدی از همه آزمودنی ها در حالت ناشتا خون گیری به عمل آمد. داده ها با آزمون تحلیل کوواریانس دوراهه در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج نشان داد که اثر تمرین و اثر متقابل تمرین با RF سبب کاهش معنی داری مقادیر لپتین،TC، TG، LDL و افزایش معنی داری HDL و HSL سرم شد (05/0p<). اثر RF سبب کاهش معنی داری مقادیر TG سرم شد (05/0p<). اندازه اثر قوی مربوط به اثر متقابل تمرین با RF بود.

    نتیجه گیری:

     بنابراین بر اساس نتایج به دست آمده می توان نتیجه گرفت که اثر متقابل 8 هفته تمرین هوازی با RF می تواند عامل موثری برای ایجاد تغییرات مطلوب در HSL، لپتین و پروفایل لیپیدی مردان چاق باشد.

    کلیدواژگان: تمرین هوازی، HSL، لپتین، پروفایل لیپیدی، چاقی
  • علی اصغر رواسی، پریسا پورنعمتی، سامسون سرابی* صفحات 171-182
    زمینه و هدف

    با توجه به همه گیری چاقی در سرتاسر جهان و تاثیرات نامطلوب آن بر سلامت، وضعیت جسمانی و روانی افراد مبتلا به چاقی و همچنین پاسخ ترشح سیتوکین ها در واکنش به انقباضات عضلانی و تاثیر آن ها بر کاهش درصد چربی و چاقی ، در این مطالعه تاثیر دو نوع تمرین تناوبی شدید بر غلظت اینترلوکین-6و آیریزین پلاسما در زنان جوان دارای اضافه وزن بررسی شد .

    روش تحقیق:

     این پژوهش از نوع نیمه تجربی و آزمایشگاهی است که دو نوع پروتکل تمرینی تناوبی شدید به مدت 8 هفته بر روی 30 نمونه در دسترس هدفمند (در 3 گروه تصادفی،HIIT1،HIIT2 و کنترل) صورت گرفت.

    یافته ها: 

    یافته های پژوهش نشان داد استفاده از دو نوع پروتکل تمرینات تناوبی شدید 4 وهله ای و 8 وهله ای بر میزان اینترلوکین-6 در پس آزمون نسبت به پیش آزمون تغییرات معناداری داشت (P<0.05) و باعث کاهش آن شد، اما در مقایسه بین دو نوع تمرین HIIT تفاوت معناداری در سطح اینترلوکین-6 مشاهده نشد.همچنین تمرینات تناوبی شدید 4 وهله ای و 8 وهله ای بر غلظت آیریزین پلاسما در پس آزمون نسبت به پیش آزمون تاثیرات معناداری داشت (P<0.05) و افزایش قابل توجهی مشاهده شد، اما در مقایسه بین دو نوع تمرین HIIT تفاوت معناداری در سطح آیریزین گزارش نشد.

    نتیجه گیری: 

    به طور کلی می توان گفت با توجه به نتایج به دست آمده از دو نوع پروتکل تمرینات تناوبی شدید 4 وهله ای و 8 وهله ای تاثیرات مثبت و معناداری بر سطوح اینترلوکین-6 و آیریزین پلاسما در زنان مبتلا به اضافه وزن داشتند و می توانند نقش موثری را در کاهش وزن در این افراد داشته باشند.

    کلیدواژگان: اینترلوکین-6، آیریزین، اضافه وزن
  • دنیا طاهایی، رز فولادی* صفحات 183-199
    مقدمه

    با توجه به اهمیت ناحیه مرکزی بدن در حفظ تعادل و تاثیر آن بر عملکرد ورزشکاران، مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات ثبات مرکزی در خشکی بر استقامت عضلات تنه، سرعت شنا کردن و عملکرد اندام فوقانی شناگران دختر انجام شد.

    روش مطالعه

    در این مطالعه 24 دختر شناگر 18-15 سال بطور داوطلبانه شرکت کردند و به صورتی تصادفی در دو گروه کنترل و تمرینی قرار گرفتند. در ابتدا استقامت ناحیه مرکزی بدن آنان به وسیله آزمون مک گیل ارزیابی شد و عملکرد اندام فوقانی با آزمون های عملکردی تعادل وای برای اندام فوقانی، زنجیره حرکتی بسته و عملکرد ورزشی به وسیله سرعت و تعداد دست شنای 50، 100 و 200 متر مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس گروه تمرینی در برنامه 8 هفته ای ثبات مرکزی شرکت کردند و گروه کنترل فقط به فعالیت های ورزشی معمول رشته شنا پرداختند. پس از پایان دوره، آزمون های فوق مجددا انجام شدند و بعد از جمع آوری اطلاعات، بررسی نرمال بودن توزیع داده ها با آزمون شاپیرو-ویلک و همگنی واریانس گروه ها با آزمون لون و براساس نتایج حاصل، از آزمون های آماری یومن ویتنی و تحلیل کوواریانس برای بررسی تاثیر تمرینات و مقایسه گروه ها، با کمک نرم افزار 23SPSS با سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.

    یافته ها:

     پس از پایان دوره تمرینی، آزمون های استقامت عضلات تنه (%51 پیشرفت)، تعداد دست شنا در تمام مسافت ها (86/%8، 88/%5 و 80/2%)، سرعت شناگر در مسافت 50 و 100 متر (98/%8 و 78/6%)، آزمون تعادل وای (03/10%، 74/5% و 80/5%) و زنجیره حرکتی بسته (07/%21)، پیشرفت و اختلاف معنی داری نشان دادند (05/0˂p) و تنها در سرعت شنای 200 متر (93/0% پیشرفت) تغییر معنی داری مشاهده نشد (335/0=P).

    نتیجه گیری:

     نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده اثر مثبت برنامه تمرینات ثبات مرکزی بر بهبود عملکرد ورزشی دختران شناگر بود و به نظر می رسد استفاده از آن می تواند برای بهبود سرعت شناگران، بخصوص در مسافت های کوتاه و متوسط مفید باشد.

    کلیدواژگان: استقامت تنه، عملکرد اندام فوقانی، عملکرد ورزشی، ثبات مرکزی، سرعت شنا
  • محمدحسن دشتی خویدکی*، فاطمه راسخ، امیرعباس مینایی فر صفحات 201-212
    زمینه و هدف

    هدف از این مطالعه نقش عصاره سندانی و تمرین بر آزمون های کبدی و کلیه در رت های هیپرکلسترولمی شده بود.

    روش بررسی

    35 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی ساده به پنج گروه هشت تایی شامل گروه کنترل سالم (Con)، کنترل هیپرکلسترولمی (Hc) ،عصاره سندانی با دوز mg/kg100، (Ext)،گروه تمرین (E)،عصاره -تمرین (E- Ext) تقسیم شدند.تمرین استقامتی به مدت هشت هفته برای 30 دقیقه و سه جلسه در هفته با شدت معادل سرعت 17-14 متر بر دقیقه انجام شد. سپس توسط دستگاه اتوآنالایزر بیوشیمی مدل Ra-2000 ساخت آمریکا توسط کیت پارس آزمون میزان فاکتور های بیوشیمیایی از عملکردهای کلیوی و کبدی نظیر (میزان آلانین آمینو ترانسفراز(ALT)،آسپارتات آمینو ترانسفراز (AST)، آلکالن فسفاتاز (ALP)، BUN، کراتین ، آلبومین، بیلی روبین و توتال پروتیین)خون گیری و مورد سنجش قرار گرفتند. از آزمون آماری ANOVA و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.

    یافته ها:

     نتایج آزمونهای آماری نشان میدهد که همه متغیر ها (AST ، ALT ، BUN، کراتین ، آلبومین،بیلی روبین و توتال پروتیین) بجزء ALP معنی داری بود.نتایج آزمون تعقیبی توکی نشان داد میزان AST در گروه تمرین- عصاره نسبت به کنترل هیپر کلسترولمی افزایش غیر معنی دار داشت در حالیکه ALT معنی دار بود.همچنین نتایج نشان داد عملکرد کلیوی (BUN، کراتین ، آلبومین،بیلی روبین و توتال پروتیین) در گروه تمرین- عصاره نسبت به کنترل هیپر کلسترولمی افزایش معنی دار بود.

    نتیجه گیری:

     به طور کلی میتوان چنین نتیجه گرفت که در خصوص مصرف عصاره گیاه سندانی همراه با تمرین باید احتیاط نمود و این امر زیر نظر متخصصین مربوطه انجام شود

    کلیدواژگان: تمرین، هیپرکلسترولمی، عصاره سندانی، آزمون کلیوی، آزمون کبدی
|
  • Mohammad Rahman Rahimi, HASSAN FARAJI *, Nadia Parhoon Pages 15-30
    Background &
    Purpose
    The aim of this study was to investigate the effect of MCT1 T1470A polymorphism on the number of repetitions and the volume of resistance exercise in young athletes in endurance-semi-endurance and speed-strength sports.
    Methodology
    49 trained young men [endurance semi-endurance group (21 n); strength-speed group (28 n)] entered the study with the inclusion criteria (178.57 91 8.91 cm, 75.34 37 13.37 kg, Year 45/5 ± 2/24). In five days, anthropometric indices were measured, sports tests (chest and squat press with 1RM 65%, 3 cycles, repetition to exhaustion and 90 seconds rest between periods) and blood sampling were performed. After DNA extraction from blood samples, ARMS-PCR method was used to determine the genotype of the samples. Chi-square tests were used to evaluate Hardy-Weinberg equilibrium and one-way ANOVA and Kruskal-Wallis tests with a significance level of p≤0.05 to investigate the effect of different genotypes of MCT1T14701 polymorphism on the number of replications and volume of resistance exercise
    Results
    In examining the difference between the means of three genotypes AA, TT and AT, a significant difference was found between AA genotype and the other two genotypes (p=0.05) in the endurance-semi-endurance group in terms of volume of resistance chest press and the highest mean (323.85 ± 2209.00 kg in three periods) belonged to AA genotype. In terms number of repetitions, although the mean of subjects with AA genotype in both groups and for both chest and squat tests was higher than the other two genotypes, none of these differences were statistically significant
    Conclusion
    The results of the study illustrated that endurance-semi-endurance athletes with A allele and AA genotype show a better function in the volume of resistance exercise in the pectoral girdle muscles as well as the upper limbs muscles in comparison to the athletes with T allele and TT and AT genotypes.
    Keywords: MCT1, Resistance Exercise, SNP, MCT1 T1470A polymorphism
  • Maryam Sedighian Rad, Javad Mehrabani * Pages 31-45
    Background &
    Purpose
    Intense and prolonged physical exercise can lead to oxidative stress. Therefore, many supplements can prevent exercise-induced oxidative stress. The aim of this study was to investigate the effect of short-term supplementation of caffeine-beet juice on antioxidants and exercise performance in endurance athletes.
    Methodology
    This study was performed in a short-term, counterbalanced, double-blind, cross-over and randomized study that included 7-day supplementation-placebo. Ten male runners (age: 27.5±3.8, weight: 69.9±7.8, height: 176.7±7 were divided in: 1-placebo [PLB] (beetroot juice without nitrate); 2- low dose beetroot juice [BRJ] (140ml BJ+4.8mmol nitrate+200mg caffeine); 3- high dose BRJ [BRJX] (140ml beet juice+9.6mmol nitrate+400mg caffeine). These supplements were taken with 250ml of water twice a day. The Trials were performed during 8 days with 14 days washout. Exercise protocol included 5km running with maximal effort.
    Results
    The results showed that BRJX supplementation caused a significant increase in antioxidative enzymes (SOD, CAT, GPx) (p<0.05). Also, high and low doses of supplementation had a significant effect on endurance performance (p<0.05).
    Conclusion
    It can be concluded that high and low doses beetroot-caffeine juice supplementation has a beneficial effect on antioxidants enzymes and exercise performance in endurance athletes. Therefore, it is recommended to use this supplement before endurance exercise to prevent exercise-related oxidative damage and faster reduction of blood lactate and improve performance.
    Keywords: Caffeine, beetroot juice, antioxidants, Endurance performance
  • Atefeh Janmohammadi, Mehrzad Moghadasi * Pages 47-60
    Background &
    Purpose
    One of the main problems of Down syndrome is cognitive impairment with problems in the nervous system. These problems partly are due to oxidative stress increases and reduce of brain-derived neurotrophic hormone (BDNF) in these people. Regular exercise with moderate intensity is effective in reduces of oxidative stress and improves BDNF levels; however, the effect of exercise on oxidative stress indexes and BDNF in people with Down syndrome is not well known. The present study was done to examine the effect of eight weeks spark training on malondialdehyde (MDA) and BDNF in boys with Down syndrome.
    Methodology
    In this quasi study, twenty boys with Down syndrome (aged 9-14 years old) and IQs 50 to 70, were randomly divided into control group (n = 10) or training group (n = 10). Participants in the training group were performed a selected SPARK program 3 sessions of 45 minutes per week for 8 weeks. Fasting blood Sample was taken before the intervention and 48h after last session of training.
    Results
    The results demonstrated that MDA concentration reduced significantly in the training group compare to the control group (P=0.002). Moreover, BDNF level was increased after eight weeks of SPARK program compare to the control group (P=0.02). No significant relationship was observed between changes of BDNF and MDA after the intervention (r= ‒ 0.18, P= 0.9).
    Conclusion
    Generally, we can conclude that SPARK program caused an increase BDNF level and reduce MDA in boys with Down syndrome. Thus, performing of this program is introduced to improve oxidative stress in adolescents with Down syndrome.
    Keywords: Down syndrome, Cognitive impairment, BDNF, oxidative stress, SPARK program
  • Saeed Ilbeigi *, Marziye Saghebjoo, Alireza Morshedi Pages 61-78
    Background &
    Purpose
    The purpose of the present study was to investigate the effect of six weeks of volleyball specific training on different training Surfaces on some selected fitness factors and blood lactate response and muscle soreness after an acute exercise in volleyball boys.
    Methodology
    Thirty-six boy volleyball players (mean age, 16.11±0.82 years; height, 174±4.85 cm) were purposeful and random assigned to three equal groups of concrete, floor and san. At the pre-test phase and at the floor surface, blood lactate with lactometer before and immediately after acute exercise(10 x 10 vertical jump with one minute rest between set), and knee extensor muscle soreness were measured immediately, 24 and 48 hours after acute exercise with visual analogue scale (VAS). After six weeks of volleyball specific training on the concrete, floor and sand training surfaces, the post-test was performed just like the pre-test phase.
    Results
    The results showed significant decrease in lactate resting levels between the floor and sand groups compared to concrete and between the sand group as compared to the floor group (P=0.01). Lactate significantly decreased in response to the second acute exercise between the floor and sand groups compared to concrete (P=0.01). But there was no significant difference between the lactate reduction of the sand group and the floor (P=0.87). There was no significant difference between the three groups in muscle soreness immediately and 48 hours after a session of acute exercise (P=0.45). However, there was a significant difference between the concrete and sand groups in the reduction of muscle soreness 24 hours after an acute exercise session (P=0.01). But no significant reduction was observed between concrete and flooring (P=0.06) and sand and flooring (P=0.99).
    Conclusion
    Six weeks of volleyball specific training on sand and floor surfaces compared to concrete surface decreased blood lactate and reduced muscle soreness in response to an acute exercise Session in volleyball players. As a result, it is better for teachers and coaches of physical education classrooms (volleyball) held in gymnasiums and, where possible, by constructing playgrounds with sandy surfaces.
    Keywords: training surfaces, Lactate, muscle soreness, Volleyball
  • Fatemeh Kazeminasab * Pages 79-94

    Coronavirus disease (COVID-19) is a public world crisis. The host's immune response to the virus depends on factors such as genetics, age, physical condition and its main receptor angiotensin-converting enzyme 2). As is generally the elderly, obese and type 2 diabetes with severe conditions encountered. On the other hand, exercise training modulates the immune system. During and after exercise, pro-inflammatory and anti-inflammatory cytokines are released and circulating lymphocytes increases. Exercise training reduces the incidence of disease, the severity of symptoms and mortality from viral infections. In this narrative review study, related articles from all databases including PubMed, ISI, Scopus and Google scholar were examined. Also, in the article search process, the keywords of Coronavirus, Covid-19, moderate-intensity exercise training, high-intensity exercise training and immune system were used. Various studies have reported suppression of the interferon type 1(IFN-I) response in COVID-19. In the severe disease conditions, storms of pro-inflammatory cytokines and lymphopenia occur. On the other hand, exercise training with moderate intensity strengthens the immune system and helps prevent infectious viral diseases. But high-intensity exercise training can have negative effects on the immune system, which reduces the function of the immune system and increases the risk of infectious diseases. Therefore, regular moderate-intensity exercise is considered as an aid tool for strengthening the immune system for coronavirus. More studies are needed on the role of exercise training on the immune system to against the coronavirus.

    Keywords: Immune system, Exercise training, Corona irus, Covid-19
  • Fatemeh Ghalandari, Rohollah Nikooie, Darioush Moflehi * Pages 95-108
    Background &
    Purpose
    Fibroblast growth factor 1 (FGF1) is a non-glycosylated polypeptide produced by macrophages and involved in various physiological processes including glucose homeostasis. The aim of this study was to investigate the effect of endurance training on changes in serum levels of FGF1 and insulin resistance in type 2 diabetic women.
    Methodology
    22 diabetic women were randomly divided into control (n=10) and trained (n=12) groups. The trained group performed eight weeks of endurance training at intensity ranged from 65 to 80% of maximum heart rate for 30-45 minutes.  Blood samples were taken before the training protocol and 48 hours following the last exercise session. Serum FGF1 and plasma insulin were measured by ELISA technique and plasma glucose levels was measured by glucose oxidase method, and compared between the groups using analysis of covariance (ANCOVA). The relationship between variables was measured by Pearson correlation test.
    Results
    The results showed that endurance training significantly increases serum FGF1 levels (P<0.01) and decreases plasma insulin (P<0.01), glucose (P=0.01) and HOMA-IR (P<0.01). Meanwhile, a significant correlation was found between the changes in FGF1 with both plasma insulin (P=0.02) and insulin resistance (P=0.05) at the end of the study. 37.2% of serum HOMA IR changes could be predicted with the changes in FGF1 serum levels.
    Conclusion
    In sum, the results showed that FGF1 could be effected by chronic endurance training and beneficial effects of endurance training in diabetes, at least in part, is mediated by changes in serum FGF1 levels.
    Keywords: Endurance exercise, Fibroblast growth factor 1, Type 2 Diabetes
  • Fatemeh Ghadiri, Rambod Khajei *, Ameneh Barjasteh Yazdi, Amir Rashidlamir Pages 109-124
    Background and Purpose

    It appears that exercise training and consumption of some supplementation can be effective in improving glucose homeostasis and blood lipids by increasing circulating level of adiponectin. The purpose of this study was to investigate the effects of eight weeks of resistance training (RT) and Ursolic Acid (UA) supplementation on serum level of adiponectin and insulin in inactive overweight men.

    Mathodology

    This was a semi-experimental study that a total of 34 inactive overweight men (age: 23.35 ± 1.7 years old, weight: 75.64 ± 2.15 kg, body mass index: 29.2 ± 3.6 kg/m2) voluntarily participated in, and randomly assigned into three groups: RT + UA (n=12), RT + placebo (n=12), and UA (n=10). RT program included four upper body and four lower-body movements performed at 70-85% one-repetition maximum. Participants consumed 150 mg of UA along with every meal. Data were analyzed using one-way analysis of variance (one-way ANOVA) test by SPSS.

    Results

    Adiponectin was significantly increased in RT + UA and RT + placebo groups. On the other hand, the serum level of insulin was significantly decreased in these two groups. Changes of both serum adiponectin and insulin were significantly different between the RT + UA and RT + placebo (p<0.001 for both variables), RT + UA and placebo (p<0.001 for both variables), and RT + placebo and placebo groups (p<0.001 for both variables).

    Conclusion

    Resistance training with ursolic acid supplementation is likely to be more beneficial in preventing cardiovascular disease.

    Keywords: Exercise, Dietary Supplements, Adiponectin, Inactivity, Glucose Homeostasis
  • Somayeh Rajabi *, Roya Askari Pages 125-140
    Objectives

    The purpose of this study was to investigate the effect of combined training with two different patterns on IL-15, severity of hepatic steatosis and lipid profile in obese or overweight women with fatty liver.

    Methods

    33 women with fatty liver were randomly divided to training groups and control. Combined training group 1 performed circular resistance training with aerobic interval training (2-5 intervals of 4 minutes, intensity of 70-75% of HRmax) and combined training 2 performed circular resistance training with high intensity interval training (8-13 intervals of 1 minutes, 85-95% HRmax) for 12 weeks. Tests and blood sampling were performed before and after the intervention. Data were analyzed using repeated measures ANOVA.

    Results

    Both types of combined trainings significantly reduced body fat percentage (P<0.001). Combined training 1 caused a significant reduction (P=0.008) and combined training 2 caused a non-significant reduction in the severity of hepatic steatosis (P=0.07). There was no significant difference in IL-15 levels between the combined training groups and the control group (P<0.05). There was no significant difference between the groups in other indices and lipid profile (P>0.05).

    Conclusion

    According to the results, both patterns of combined training improved the severity of steatosis and body fat percentage independent of weight loss, and it did not cause a significant change in plasma IL-15 levels, it seems that a combination of resistance and aerobic interval training in the present study, can probably be used as an adjuvant non-pharmacological treatment to reduce the severity of hepatic steatosis and improve fatty liver patients.

    Keywords: combined training, Interleukin 15, hepatic steatosis, Lipid Profile, Fatty liver
  • Moein Fasihiyan, Fariba Khodagholi, Maryam Nourshahi * Pages 141-151
    Background and Purpose

    The aim of this study was to determine the effect of four weeks of incremental endurance training on Sarcolipin (SLN), FNDC5, and PGC1α protein levels in the soleus (SOL) and extensor digitorum longus (EDL) muscle of adult male Wistar rats.

    Methodology

    In this experimental study, 14 adult male Wistar rats were divided into two groups of control (n=7) and training (n=7). The training group performed endurance exercises for 4 weeks and 5 sessions per week, which included running at the intensity of 75 to 80% of the vo2max. In rat surgery, SOL and EDL muscles were extracted, followed by changes in SLN proteins, and intramuscular FNDC5 and PGC1α were measured by Western blotting technic. Data were statistically analyzed by independent t-test (P≤0.05).

    Results

    The results of statistical analysis showed that four weeks of incremental endurance training caused significant changes in the amounts of SLN (P = 0.035), FNDC5 (P = 0.02), and PGC1α (P = 0.012) proteins. In the soleus muscle, compared to the control group. Also, in EDL muscle, significant changes were observed in the amounts of SLN (P = 0.01) and FNDC5 (P = 0.043) proteins in comparison with the control group, but in the changes of PGC1α protein in EDL muscle compared to the control group, no significant difference was observed (P = 0.17).

    Conclusion

    According to the parameters of the study, it seems that endurance exercise can increase the amount of proteins related to thermogenesis and metabolism.

    Keywords: basal metabolism, incremental endurance training, sarcolipin, thermogenesis, mitochondria
  • Hasan Naghizadeh *, Sanaz Miresmaeli, Hadi Asghari Pages 153-170
    Background and Purpose

    Adipose tissue acts as an endocrine gland by secreting adipokines.In addition to regulating fat metabolism, these adipokines play an important role in physiological and pathological processes.The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of aerobic training with radio frequency(RF) on serum levels of hormone-sensitive lipase enzyme(HSL),leptin and lipid profiles in obese men.

    Methodology

    In this semi-experimental study,60 young and obese men participated voluntarily in the present study and were randomly divided into 4 groups:aerobic training, RF, aerobic training-RF and control. Aerobic training included pedaling with a stationary bike and running on a treadmill with an intensity of 55 to 80% of the heart rate reserve and RF intervention with a frequency of 8 to 9 Hz(150 watts) was 3 days a week for 8 weeks.Fasting blood sample was taken from all subjects before and after intervention to evaluate HSL, leptin and lipid profile.Data were analyzed by two-way analysis of covariance at a significance level of 0.05.

    Results

    The results showed that the effect of training and the interaction of training with RF significantly reduced serum leptin, TC, TG, LDL and significantly increased serum HDL and HSL (p <0.05).The effect of RF significantly reduced serum TG (p <0.05).The strong effect size was related to the interaction of training with RF.

    Conclusion

    Therefore, based on the results, it is concluded that the interaction of 8 weeks of aerobic training and RF can be an effective factor in causing favorable changes in HSL,leptin and lipid profile of obese men.

    Keywords: Aerobic training, HSL, leptin, Lipid Profile, Obesity
  • Aliasghar Ravasi, Parisa Pournemati, Samson Sarabi * Pages 171-182

    Considering the worldwide obesity and its adverse effects on health, physical and mental condition of obese people and also the response of cytokines secretion in response to muscle contractions and their effect on reducing the percentage of fat and obesity, in this study the effect of two types of high intensity interval training on plasma interleukin-6 and irisin concentrations was observed in young overweight womenThis research is a quasi-experimental and laboratory study in which two types of high intensity interval training protocols were performed for 30 weeks on 30 available targeted samples (in 3 random groups, HIIT1, HIIT2 and control).Findings showed that the use of two types of high intensity interval training protocols of 4- phase and 8-phase on interleukin-6 levels in the post-test had significant changes compared to the pre-test (P<0.05) and reduced it, but in comparison between the two types of HIIT training No interleukin-6 levels were observed. Also, intense 4-phase and 8-phase high intensity interval training had significant effects on plasma irisin concentration in the post-test compared to the pre-test (P<0.05) and a significant increase was observed, but there was a difference between the two types of HIIT training. No significant levels were reported in irisin levels.In general, it can be said that according to the results obtained from the two protocols of intense intermittent exercise, 4-phase and 8-phase, had a positive and significant effect on plasma levels of interleukin-6 and irisin in overweight women and can play an effective role in weight loss in these people.

    Keywords: Interleukin-6, Irizine, Overweight
  • Donya Tahaei, Rose Fouladi * Pages 183-199
    Objectives

    The aim of this study was to investigate the effect of 8 weeks of dry-land core stability training on trunk muscles endurance, swimming speed and upper extremity performance in young female swimmers.

    Methods

    In this study, 24 young female swimmers (15-18 years old) participated voluntarily and were randomly divided into control and training groups. Their core muscles endurance was assessed by McGill test, upper extremity performance was also evaluated by Y-balance tests, closed kinetic chain and athletic performance were measured by the speed and number of arm strokes at 50, 100, and 200 m swimming. Then, the training group participated in an 8-week core stability training program and the control group just engaged in routine swimming activities. At the end, the pre-tests were re-evaluated and on the bases of Shapiro-Wilk and Leven’s test results, Mann-Whitney U and ANCOVA tests for comparing groups, by SPSS23 software with a significant level of 0.05 were used.

    Results

    After the training program, trunk muscle endurance tests (51% ), arm stroke in all distances 8.86%, 5/88% and 2.80%), swimming speed at 50 and 100 meters (8.98% and 6.78%), Y-balance test (10.03%, 5.74% and 5.80%) and closed kinetic chain test (21.07%) improved and they were significantly different (P˂0.05) and just swimming speed (0.93% progression) differences at 200 meters was not significant (P=0.335).

    Conclusion

    The results of the present study showed that the positive effects of applying core stability training program on improving athletic performance of young female swimmers especially in short and medium distances.

    Keywords: Trunk endurance. Upper extremity function, Athletic performance, Core stability, Swimming speed
  • MohammadHassan Dashty *, Fatemeh Rasekh, AmirAbbas Minaeifar Pages 201-212
    Aim and Background

    The aim of this study was to The role of Anvillea garcinii extract and exercise on liver and kidney factors in hypercholesterolemia rats.

    Material and Method

    35 of male winstar rats randomly divided into five groups of seven, including healthy control group (Con), control hypercholesterolemia (Hc), Anvillea garcinii extract at a dose of 100 mg / kg, (Ext), training group (E ), Extract-exercise (E-Ext). Endurance exercise for 8 weeks, for 30 minutes and three sessions per week, it was performed at a speed equivalent to 14-17 m / min. Then by biochemical auto-analyzer and by Kit test the amount of biochemical factors of renal and hepatic functions (level of Alanine aminotransferase (ALT), Aspartate aminotransferase (AST), Alkaline phosphatase (ALP), BUN, Creatine, Albumin, Bilirubin and total protein were assayed. Statistical analysis used ANOVA test and Tukey test.

    Results

    The results of statistical tests show that all factors (AST, ALT, BUN, Keratin, albumin, bilirubin and total protein) except ALP were significant in comparison between groups. The results of Tukey post hoc test showed that the amount of AST in the exercise-extract group was slightly higher than the control group, while ALT was significant. The results also showed that renal function (BUN, Creatine, albumin, bilirubin and total protein) in the exercise-extract group was significantly increased compared to the control of hypercholesterolemia.

    Conclusion

    Although the consumption of Anvillea garcinii extract along with exercise is effective on some factors, but its use should be controlled.

    Keywords: Exercise, Anvillea garcinii extract, liver factor, kidney factors